Pirum er et mannskor på tyve sjeler, en gruppering som i sin tid sprang ut av Trondhjems Studentersangforening (TSS). Vi holder til på Studentersamfundet i Trondhjem, men det legger ikke hinder for opptredener og turneer rundt om i kongeriket - eller utlandet for den del. Tradisjonelle mannskor er ikke kjent for utstråling og sceneshow, men her skiller Pirum seg ut. Vårt konsept er at det skal være gøy både å se og høre Pirum! Høyt kunstnerisk nivå hva det rent sangmessige angår er et selvfølgelig utgangspunkt, og utover dette søker vi å levere en sceneopptreden utenom det vanlige.

Pirum ble unnfanget i det Herrens år 1965. De første årene var det kun et kor som dukket opp i forbindelse med StudenterUKA i Trondhjem, men utover 70-tallet utviklet aktiviteten seg til å bli av en mer helårlig karakter, med en topp i aktivitetsnivå og kreativitet under hvert UKE-semester. Den musikalske kvaliteten og korets repertoir ekspanderte også på denne tiden, mye takket være særdeles engasjerte dirigenter som Trygve Hoff og Bernt Gjelvold. I løpet av 80- og 90-tallet fikk Pirum et mer strømlinjeformet konsept, og i dag er Pirum et kor med en rekke faste (og ufaste) aktiviteter til enhver tid. Vi tar gjerne oppdrag for næringslivet, men glemmer aldri hvor vi hører hjemme: på Studentersamfundet og UKA.

Vil du vite mer? Kanskje du skal skrive særoppgave om Pirum? Pirumforsker Tom Erik Øgland (Pirum -89, -91 og -93) har skrevet et fantastisk verk om Pirums liv og lagnad fra 1965-2000. Verket inneholder også to cd'er med glemte Pirumperler og annet viktig musikkhistorisk materiale.

Ikke vær redd for å skrive en mail til oss på pirum-sjef@pirum.no om det du lurer på, så skal vi prøve å svare så godt vi kan!